Mai multe informatii pe:

Proces de succes

Procesul prin care un Asitent medical generalist isi poate gasi impreuna cu Comsense un loc de munca in Germania, precum si integrarea la respectivul loc de munca cuprinde urmatoarele etape:

1. Ne puteti contacta:

a) Facebook https://www.facebook.com/profesionistigermania

b) WhatsApp +40745262338

c) Pe telefon la +40745262338

d) Email: luiza.cotenescu@comsenseconsulting.de.

Colegii nostri iti vor oferi informatii despre oferta noastra si conditiile necesare pentru a putea lucra in Germania.

2. Mai mult ca sigur ai gasit oferta noastra tentanta si vrei sa stii cum poti sa te inscrii la cursurile noastre de germana.

Pentru inscriere este nevoie sa ne trimiti pe Facebook sau WhatsApp o poza dupa urmatoarele acte:

  • Diploma de asistent sau carnetul de elev (anul III)
  • Buletinul de identitate
  • Certificat de conformitate (daca il ai deja, ar fi grozav)
3. Odata ce ne-ai trimis actele in functie de nivelul tau de germana (de la 0 la B2) vei fi integrat intr-o grupa si in functie de programul tau, vei putea participa la cursurile noastre gratuite de germana.

Ar fi bine sa stii citeva lucruri despre cursurile noastre de germana:

  • Poti sa le faci de acasa sau de oriunde in lume pe Skype, atita timp cit ai Internet;
  • Grupele noastre nu au mai mult de 5 elevi;
  • Orele sunt in timp real (live), cu unul din profesorii nostri, iar lumea zvoneste ca am avea cei mai buni profesori din domeniu.
  • Cursurile sunt orientate pe discurs si vrem sa poti sa vorbesti germana cit mai repede (mai multa practica, mai putina teorie).

 Cu toate acestea e bine sa stii ca pentru a obtine recunoasterea de asistent medical in Germania ai nevoie de nivelul de B2 de germana, de vocabular cu continut medical, iar noi te vom sprijini ca sa iti atingi obiectivele in acest sens.

4. Ai timp sa te acomodezi cu limba germana 2-3 saptamini, ca sa intelegi daca poti sa o inveti si iti place, iar acum e timpul sa iei decizia daca vrei sa mergi cu noi mai departe.

Colega noastra va aranja un interviu cu managerul de proiect si vei avea ocazia sa vorbesti despre asteptarile tale, vizavi de plecarea in Germania, sa intelegi mai bine conditiile si contractul de colaborare.

5. In perioada in care te apropii de nivelul de A2 (de germana), te vom contacta si vom crea impreuna profilul tau (CV-ul) pentru angajatorul german.

La fel va trebui sa completezi dosarul cu actele pentru angajare, iar cind acesta e complet, va fi organizat interviul cu angajatorul german.

6. Dupa sustinerea cu succes a interviului si absolvirea cursului de B1, vom organiza impreuna plecarea ta in Germania.

E bine sa te gindesti din timp, daca vrei sa vii singur sau cu familia, cu avionul sau cu autocarul. Noi iti vom da recomandari vizavi de felul in care poti ajunge in Germania. Vom stabili ziua si ora sosirii. Vei primi contractul de munca cu angajatorul si vei avea timp la dispozitie sa il studiezi, iar odata semnat vei sti cu siguranta unde mergi si ce salariu vei avea, de cite zile de concediu beneficiezi si adresa unde vei fi cazat.

7. In Germania vei fi intimpinat de echipa Comsense si eventual de colegii tai noi. Vom avea grija sa te cazezi, vom obtine actele necesare pentru o sedere legala in Germania (inregistrarea la primarie, asigurarea de sanatate, contul bancar).

Vom avea grija sa verificam planul de munca pentru prima luna si cine iti va fi tutore in perioada de acomodare si integrare la locul de munca.

8. In prima perioada vei munci ca asitent auxiliar fiind incadrat cu 8 ore de munca pe zi /40 de ore pe saptamina.

Din aceste 8 ore vei lucra doar 6, iar in celelalte doua vei studia limba germana in fiecare zi. Acest curs intestiv de limba germana va dura 3-4 luni si iti va asigura luarea examenului de B2.

9. Odata ce ai luat examenul de B2...

… compania Comsense va depune dosarul la biroul de recunoastere in Germania si in cel mai scurt timp posibil vei primi recunoasterea de asistent medical si dreptul de libera practica pentru Germania. Felicitari!

10. Pentru unii colaborarea cu compania de recrutare s-ar opri aici...

… dar Comsense iti va fi alaturi pe tot parcursul anului daca ai nevoie. Fie ca e vorba de inscrierea la gradinita sau la scoala a copilului, de gasirea unui apartament in zona, de intelegerea fluturasilor de salariu, de disensiunile la locul de munca, colegii nostri te vor sustine cu informatii si te vor ghida pentru cea mai buna decizie.

Succesul asistentilor medicali in Germania, care au ajuns sa fie independenti, bine aranjati cu un loc de munca si de trai stabil este cartea de vizita si cheia de succes a companiei Comsense. Reusita noastra se bazeaza pe impletirea congruenta a necesitatii angajatorului german si dorintele asistentilor medicali.